Jonge onderneemster Sarah Parent van GO FOREST wint WOMED Award prijs Belofte van het jaar

11-03-2022

Op woensdag 9 maart sleepte Sarah Parent uit Ronse de WOMED Award in de wacht in de categorie belofte van het jaar. WOMED staat voor 'Women in Enterprise and Development'. Sarah Parent is CEO ('chief ecological officer') van Go Forest. Go Forest inspireert en motiveert bedrijven om niet alleen toekomstgericht te denken, maar ook te handelen. Hoe? Door bomen te planten waar ze het hardst nodig zijn. Go Forest ontwikkelt projecten rond herbebossing, boslandbouw en mangroven. GO FOREST wil de natuur herstellen door de juiste boomsoorten te planten in gebieden waar ze positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, de CO2-opslag, de tewerkstelling, het levensonderhoud en de plaatselijke economie.

Met laagdrempelige formules voor bedrijven speelt Go Forest in op de klimaatcrisis. Met een bedrag van 50 euro per maand plant Go Forest elke maand 20 bomen! Het moet meer zijn dan bedrijven aan een goed geweten helpen. Daarom is het van belang dat de bedrijven zelf zo veel mogelijk hun CO2-uitstoot reduceren. Wat er dan nog rest, kan gecompenseerd worden.

Herbebossingsprojecten lopen in Congo, Armeniƫ, Madagaskar, Peru en ook in Belgiƫ. Daarnaast zet Go Forest ook actief in op het voorkomen van boomkap. Ter plaatse wordt samengewerkt met ngo's en lokale ondernemingen.

Sinds de start in 2020 hebben al meer dan honderd bedrijven zich aangesloten, zowel kleine als grotere, die op frequente basis bomen met impact planten. Met de blockchain technologie en een satelliet platform kan het traject stap voor stap opgevolgd worden.

Sarah's doel is meer dan een miljoen bomen te planten. Wil jij of je onderneming graag bijdragen aan een groenere wereld, kom dan in actie en neem zeker een kijkje op de website https://goforest.be/nl/ 

Met de WOMED award bekronen Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen vrouwelijk ondernemerstalent.

----

E.B.

Bronnen:

https://goforest.be/nl/ 

https://markantvzw.be/womedaward  

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/10/womed-award-belofte-voor-sarah-parent-van-go-forest-in-ronse/   

https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/sarah-parent-go-forest-bekroond-tot-belofte-van-het-jaar-op-womed-awards/<br>  

Foto credits https://markantvzw.be/womedaward

Artikel geschreven door Elisabeth Bonne, juriste bij het team duurzame ontwikkeling van de Vlaamse overheid. 

Planeetzusjes is een initiatief van drie zussen uit Waasmunster (Oost-Vlaanderen): Elisabeth, Helena en Kathelijne.

Laatste posts: